Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Ann-Sophie Duyck opnieuw Belgisch kampioene tijdrijden

Ann-Sophie Duyck opnieuw Belgisch kampioene tijdrijden

Sport
21/06/2018

Duyck legde het 28,2 kilometer lange parcours af in een verbluffende tijd van 40:00. Tweede werd Lotte Kopecky op 1:11 van de kersverse kampioene. Ellen Van Loy werd netjes derde (41:25).

"Zeges komen niet op bestelling"

Duyck werd met veel overmacht voor de vijfde opeenvolgende keer Belgisch kampioene tijdrijden. "Maar dat het op voorhand vastlag dat ik zou winnen, zou ik niet durven stellen. Een zege komt nu eenmaal niet op bestelling", reageerde ze na afloop. "Ik had hier maar één doel en dat was die titel verlengen. Dat brengt wel wat druk met zich mee. Op de duur gaat iedereen ervan uit dat je sowieso wel zal winnen."

"Tijdrijden is een specialisatie. Ik ben geen natuurtalent, maar heb er jaren aan gewerkt. Vele kleine details zorgen ervoor dat ik net iets beter ben dan de rest. Mijn sterke punten scherp ik al jaren aan en ik ben steevast op zoek naar progressie. Die inspanningen lonen. Maar het blijft afzien. Steeds tegen de pijngrens aanrijden en de spanning op de benen houden. Van bij de start moet het juiste tempo gezocht worden. Diep gaan en jezelf kapot rijden, dat is tijdrijden. Ik hoorde dat ik een goede tijd aan het neerzetten was en in de tweede ronde zag ik plots Lotte Kopecky voor mij rijden. Dan wist ik genoeg."