Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Amper verzwakt Brugge start vrijdag de competitie

Amper verzwakt Brugge start vrijdag de competitie

Sport
28/07/2016

De eerste titel in liefst elf jaar zorgde eind vorig seizoen voor een enorme ontlading bij Club Brugge. De enorme druk om een landstitel te veroveren is nu weggevallen, waardoor blauw-zwart zich uitgebreid en in alle rust kon voorbereiden op het nieuwe seizoen. Met Michel Preud'homme bleef de architect van het succes trouw aan Club en op de transfermarkt kan enkel het vertrek van Thomas Meunier naar Paris Saint-Germain als een verlies beschouwd worden. Met de Nederlander Ricardo van Rhijn werd er intussen al een vervanger voor de Rode Duivel aangetrokken.

Titelfavoriet

Club is dus amper verzwakt uit het tussenseizoen gekomen en start het nieuwe seizoen dan ook als de titelfavoriet. Vorig weekend bleek blauw-zwart in de Supercup met tien tegen elf alvast te sterk voor Standard, waardoor de eerste prijs in het nieuwe seizoen al binnen is. Om de ambities meteen kracht bij te zetten moet Club vrijdagavond wel punten zien te sprokkelen bij KV Mechelen.

 

Zaterdag ontvangt Zulte Waregem - met onder meer nieuwkomers Obbi Oulare, Davy De fauw en Igor Vetokele - promovendus Eupen. De Genkenaars ontvangen zondag om 18u het ambitieuze KV Oostende, de Buffalo's moeten in de slotwedstrijd van speeldag één (om 20u) op bezoek bij KV Kortrijk.

Auteurs: