Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Amerikaanse investeerders pompen 20 miljoen in Club

Amerikaanse investeerders pompen 20 miljoen in Club

Sport
02/07/2021

Het Amerikaanse investeringsfonds Orkila Capital zorgt voor een kapitaalinjectie van 20 miljoen euro om Blauw-Zwart te versterken. De Amerikanen nemen zo een deel aandelen over van de bestaande aandeelhouders. Orkila Capital verwerft zo 23,26% , terwijl Grizzly Sports NV (Verhaeghe, Mannaert, Boone en Vanhecke) 71.89% van de aandelen in handen heeft.

Orkila Capital voegt met deze transactie Club Brugge toe aan hun portfolio van IRONMAN (’s werelds grootste organisator van massa sportmanifestaties), Superstruct Entertainment (eigenaar van muziekfestivals zoals Sziget, Wacken, Zwarte Cross en vele anderen), Recognition Media (eigenaar van The Webby Awards), Oatly (de wereldleider in havermelk en andere plantaardige producten) en vele anderen.

 “Ik ben zeer trots om vandaag een zeer duidelijke, stabiele en mooie toekomst voor Club Brugge te kunnen aankondigen. Ik ben ervan overtuigd dat onze ervaring in het internationale voetbal, gecombineerd met de uitvoerige expertise van Orkila met hun uitgebreid portfolio, een stabiele basis vormen om onze groei te consolideren in een snel veranderende voetbal- en businesswereld”, weet voorzitter Bart Verhaeghe.