Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Amateurliga dreigt voor KSV Roeselare

Amateurliga dreigt voor KSV Roeselare

Sport
01/05/2016

Volgend seizoen wordt de tweede klasse grondig hervormd. In de nieuwe reeks 1B is er enkel plaats voor 8 profploegen, de acht beste clubs uit de huidige Proximus League. KSV Roeselare eindigt de competitie met 50 punten, evenveel als Lommel, maar staat op basis van het doelpuntensaldo pas op de negende plaats. Maandag spreekt het BAS (Belgisch Arbitragehof voor de Sport) zich uit over de licentie van kampioen WS Brussel. Als het BAS geen licentie toekent aan de Brusselse club, kan Roeselare nog opgevist worden.

De wedstrijd zelf begon met een opdoffer voor Roeselare, want Coxyde klom vroeg op voorsprong via Tamsin. In de tweede helft zette Roeselare de scheve situatie recht via goals van Kis, Raes, Owusu en Provoost. Coxyde eindigt het seizoen op de laatste plaats in de Proximus League maar gaf eerder al aan tevreden te zijn met een plek in de eerste amateurliga volgend seizoen.

Ook in tweede klasse ging Cercle Brugge met 0-2 winnen op het veld van Lommel, in een wedstrijd waar niets meer op het spel stond. De Bruggelingen waren al eerder zeker van de top 8.

Auteurs: 

Ontvang nu pushberichten met West-Vlaams nieuws rechtstreeks in je Facebook inbox