Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

0-4! Club wervelt voorbij AS Monaco en boekt historische zege

0-4! Club wervelt voorbij AS Monaco en boekt historische zege

Sport
06/11/2018

Vanaken dirigeert Club naar 0-2

Ivan Leko plaatste Vormer en doelman Horvath in de basis voor deze wedstrijd. Na vier minuten moest de Kroaat al vroeg aan het wisselen en Dion Cools brengen nadat Diatta zich blesseerde. Blauw-Zwart overleefde met dank aan een sterke Horvath een felle start van de Monegasken.  

Na 12 minuten liet Wesley een knappe voorzet van Rits lopen voor Vanaken die beheerst afwerkte, 0-1. Enkele minuten later kreeg Barreca in de zestien een schot van - opnieuw - Vanaken tegen zijn arm. Scheidsrechter Dias aarzelde niet en legde de bal op de stip. De draaischijf van Blauw-Zwart liet deze uitgelezen kans niet liggen en trapte zijn strafschop koeltjes binnen.

(lees verder onder de foto)

Wereldgoal Wesley

Even later probeerde Tielemans met een gekruist schot Horvath te kloppen, maar de Amerikaan pakte uit met een knappe redding. Kort daarna stuurde Vormer Wesley diep en de Braziliaan bedankte met een prachtig doelpunt. Een snoeihard schot van buiten de zestien plaatste Club na een waanzinnig halfuur op een 0-3 voorsprong.

Op slag van rust kreeg Diop nog de mogelijkheid om de score te milderen tot 1-3. Maar Brandon Mechele maakte met een stevige tackle het gevaar onschadelijk. Keurig opgelost van de Rode Duivel.

Supporters bouwen feestje, Vormer zet kers op de taart

In de tweede helft ging het voor Monaco van kwaad naar erger. De thuissupporters verlieten al vroeg het stadion en na 60 minuten spelen werd aanvoerder Falcao gewisseld door kersvers trainer Thierry Henry. De meegereisde supporters uit Brugge lieten het allemaal niet aan hun hart komen en bouwden een feestje in het Stade Louis II. Op het veld bloedde de wedstrijd dood. AS Monaco drong niet langer aan en Club Brugge speelde de wedstrijd op een volwassen manier uit. In de 85ste minuut deelde Vormer de genadeslag uit, hij schoof de 0-4 voorbij doelman Benaglio.

Een historische overwinning voor de jongens van Ivan Leko. 

Bekijk ook

 

Volg de Focus en WTV festivalreporter