Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Focus en WTV verzamelen West-Vlaamse spreuken op Instagram

Focus en WTV verzamelen West-Vlaamse spreuken op Instagram

Promotie
28/01/2020

Elke dag doorkruisen journalisten van Focus en WTV de provincie op zoek naar interessant nieuws. Soms ligt het zomaar voor het rapen, een andere keer moeten we er diep naar graven. We doen dat altijd opnieuw met een onbegrensde passie. Onze kijk- en waarderingscijfers, die aan de top van alle Vlaamse regionale televisiezenders staan, illustreren wonderwel dat jullie dat weten te appreciëren. 

Het West-Vlaams, ons dialect is voor een stuk wat ons West-Vlamingen bindt. Ons dialect kent ook flink wat sappige uitspraken. Oer West-Vlaams en onmogelijk te vertalen naar het Algemeen Nederlands. Sommige van die uitspraken zijn echt wel rijk, ze zetten aan tot denken. Variërend van toogfilosofie tot neigend naar een volkse benadering van wereldse wijsbegeerte. 

Op onze Instagramaccount bundelen we een stuk van die levenswijsheid in 't plat West-Vlams. Geen overdonderende grootspraak, maar een sympathieke en doordachte kijk op de kleine en grote dingen des levens. 

Koop hier je eigen exemplaar

We verkopen het boekje 't Leven is een teirlienksmete vanaf nu via onze website. Klik hier om jouw exemplaar te bemachtigen!