Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Yves Leterme en Melissa Depraetere in Preus Lik 30

Yves Leterme en Melissa Depraetere in Preus Lik 30

Programma
08/02/2023

Bekijk je graag de volledige aflevering van Preus Lik 30? Dat kan hier!

Yves Leterme werd nooit burgemeester

Yves Leterme blikt terug op zijn carrière. Wat hem, achteraf beschouwd, het meeste spijt is het feit dat hij nooit burgemeester van Ieper geworden is. Een belofte aan de kiezer die hij niet kon hard maken, en dat ligt nog altijd op de maag.

Opening Flanders Language Valley in Ieper

De opening van Flanders Language Valley in Ieper, in 1999, blijft een belangrijk moment voor de streek. Bijna 25 jaar later vat Leterme de kern van de zaak samen. Twee visionaire mensen hebben iets ontdekt (speach technology) waarbij ze vooruit waren op hun tijd. Was dit in de States gebeurd, dan was het misschien beter geëindigd. Maar de Westhoek heeft door dit moment wel voorsprong genomen.

 

Start Touretappe in Ieper

Yves Leterme haalde in 2014 de start van een Touretappe naar Ieper. Een hoogtepunt voor de kattenstad. Hoe dat lukte, legt Leterme uit. Weet je nog wie die etappe won?

Is politiek veranderd in de loop der jaren?

Melissa Depraetere en Yves Leterme spreken over hoe politiek veranderd is, en toch niet. De kern blijft dienstbaar zijn en dingen verbeteren. Maar de energie en de aandacht gaat veel te veel naar strategie en communicatie, ook via sociale media.

Kijker blikt terug op Obama in Waregem

In 2014 kwam de toenmalige Amerikaans President Obama langs in onze provincie. Dat was een heus gebeuren, dat ook onze kijkers bijgebleven is. Kijker Greet wilde het fragment heel graag nog eens terug zien, want het was een dag die ze nooit meer zal vergeten.

Coryfee Caroline Van den Berghe op bezoek in Preus Lik 30

Caroline Van den Berghe, justitiespecialiste bij VRT, begon haar carrière bij WTV. Ze deed er ooit een bungeesprong in Bissegem. Ze leerde het vak bij ons.

MET DANK AAN

Auteurs: 
Redactie