Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

VK18: Lijsttrekkers in debat in Steekspel

VK18: Lijsttrekkers in debat in Steekspel

Programma
08/10/2018

Kasteel Wijnendale is hét decor voor het ultieme Steekspel tussen de lijsttrekkers van de grote West-Vlaamse steden. Bij Focus en WTV gaan ze in debat, over de thema’s die leven in de stad.

De opnames voor Steekspel vonden vorige week plaats, in het prachtige kasteel Wijnendale in Torhout. Alle lijsttrekkers hadden de afspraak al sinds begin juli in hun agenda genoteerd en tekenden present voor een laatste krachtmeting voor de gemeenteraadsverkiezingen.

Wie komt wanneer aan bod?

Maandag kregen de Brugse tenoren het woord. Hoe hou je wonen in Brugge betaalbaar voor jonge mensen? Wat met de lusten en lasten van het massatoerisme en hoe kan je de veiligheid waarborgen als de politie té veel moet inzetten op evenementen én transmigratie. 

Dinsdag was het de beurt aan Ieper. Wat met de auto in de binnenstad? Is het niet dringend tijd om te investeren in de deelgemeenten en wat met het herdenkingstoerisme na 2018? Stof genoeg voor een pittig debat.

Woensdag kregen de lijsttrekkers uit Roeselare het woord. Wat zijn nu de échte concrete resultaten van de imagocampagne? En wat met de frequenter wordende files in de binnenstad en op de ring? Voer voor discussie.

Donderdag houden we halt in Kortrijk. Ook daar krijgen de lijsttrekkers een laatste keer de kans om de stem van de kiezer te winnen. Ze hebben het onder meer over de mobiliteit in de stad en de aanpak van de stijgende armoede.

Op vrijdag sloten we af met Stad aan Zee Oostende. De lijsttrekkers sparen elkaar niet en debatteren over de leefbaarheid, aantrekkelijkheid en bereikbaarheid van de stad, de werkloosheid die dringend moet worden aangepakt en de moeilijke integratie van mensen met een migratie-achtergrond.

Steekspel, deze week op Focus en WTV

Met medewerking van Stad Torhout, Kasteel van Wijnendale en de Hallebardiers van Brugge.

Lees ook 

Auteurs: 
Redactie