Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Mathias Sercu en Maaike Cafmeyer in Preus Lik 30

Mathias Sercu en Maaike Cafmeyer in Preus Lik 30

Programma
01/02/2023

Bekijk je graag de volledige aflevering van Preus Lik 30? Dat kan hier!

Maaike Cafmeyer en Mathias Sercu in onze studio

Dat we in West-Vlaanderen veel talenten kennen, weten we bij Focus & WTV al langer. We nodigen daarom ook met veel plezier talent van eigen bodem uit in de eerste aflevering van onze verjaardagstalkshow. Maaike en Mathias zetten als geen ander West-Vlaams op de kaart. Ze wonen dan wel beiden in Gent, maar dragen onze provincie en al haar charmes in hun hart.

Goeieavond West-Vlaanderen

Op 1 februari 1993 was het tijd voor de allereerste uitzending van WTV. Toenmalig presentator Johan Persyn komt met een nostalgische blik vertellen over hoe die eerste jaren bij de regionale zender verliepen. Voor de eerste uitzending ging een reporter de straat op om eens te luisteren bij de West-Vlamingen, of de letters WTV voor hen al iets betekenden. Waren het nu de West-Vlaamse Trotters of de West-Vlaamse TV met onder andere Jessie De Caluwe? 

Maaike over Rock Torhout

In Torhout ging alles door op de weide van Achiel Eeckloo. Hij stond open voor alles, waaronder ook Rock Torhout. Maaike kijkt er op terug met heel wat nostalgie, want zij ging ook elk jaar naar het festival.

Walk Of Fame Ardooie

Mathias Sercu draagt zijn thuisstad in zijn hart, ook dankzij zijn ster op de Walk Of Fame in Ardooie. Hij is er ook ereburger, wat een eer! De ster is ondertussen al gerestaureerd.

Eetbare frietbakjes

Elke week nodigen we in Preus Lik 30 ook een kijker uit die graag iets wil terug zien uit ons archief. Patrick uit Ooigem wilde graag een reportage terug zien uit de tweede uitzending van WTV. Hij heeft nog steeds zijn frituur, waar hij toen de eerste 'eetbare frietbakjes' verkocht.

Lucien van achter het nieuws

Wie aan Focus & WTV denkt, denkt vaak aan 'Lucien van achter het nieuws'. Ook daar kijken we even op terug in deze eerste aflevering van Preus Lik 30.

Fotogalerij

MET DANK AAN

Auteurs: 
Redactie