Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Bart Moeyaert en Nick Ervinck in Preus Lik 30

Bart Moeyaert en Nick Ervinck in Preus Lik 30

Programma
08/03/2023

Bekijk je graag de volledige aflevering van Preus Lik 30? Dat kan hier!

Waarom Bart Moeyaert echt een Bruggeling is

Bart Moeyaert is zowat onze meest gelauwerde jeugdauteur en dichter. Met de Astrid Lindgren Memorial Award – de Nobelprijs voor jeugdliteratuur zeg maar – als uitschieter. Moeyaert is geboren in Brugge, bracht er zijn jeugd door, maar trok daarna naar Gent, Antwerpen en Brussel. Maar hij is een Bruggeling, en kan dat bewijzen.

Wat heeft Nick Ervinck met de kleur geel?

Nick Ervinck uit Kortemark is één van onze meest bekende beeldende kunstenaars. Zijn kunstwerken vind je vaak in de openbare ruimte terug en heel wat van hen zijn fluogeel. Zelf draagt hij ook graag knalgele outfits.

Hoe Arno en Dominique Deruddere bij Mieke Dumont op de set raakten? 

Mieke Dumont presenteerde bij Focus en WTV niet alleen het nieuws maar ook heel wat culturele programma’s. Zoals Zieta Movies, rond het Film Festival Oostende. Ze kreeg er onder meer Arno, Dominique Deruddere en Herr Flick op bezoek.

 

Wat heeft Dominique Persoone met fotoraaf Spencer Tunick, die naakte mensen fotografeert in openbare plaatsen?

In 2005 maakte de Amerikaanse fotograaf Spencer Tunick in Brugge foto’s waarvoor heel wat mensen naakt poseerden. Hij had, omdat Brugge een link heeft met chocolade, ook een speciale vraag voor chocolatier Dominique Persoone.

MET DANK AAN

Auteurs: 
Redactie