Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Noorderlichtcruise (24/01 - 4/02)

Noorderlichtcruise (24/01 - 4/02)

Download hier de brochure

Schrijf je hier in voor de infoavond

Van 24 januari t.e.m 4 februari gaan we naar Noorwegen, om er de Noorse kust te ontdekken en te genieten van de vele sneeuwlandschappen. Een reis die we maken met één van de postboten van Hurtigruten. Daar heb je beslist al van gehoord! Hurtigruten is de naam van de rederij die het zuiden en het noorden van Noorwegen al sinds 1893 met elkaar verbindt. In 2023 bestaan ze dus exact 130 jaar. Oorspronkelijk zorgden deze schepen voor een vlottere levering van post en goederen. Intussen worden vooral reizigers vervoerd, maar de routine van het dagelijkse laden en lossen is bewaard gebleven en geeft de reis een authentieke toets. De zeereis hoort thuis in het rijtje van iconische routes zoals de Orient Express en Route 66. Het traject wordt soms ook wel ‘de mooiste zeereis ter wereld’ genoemd.

We starten in Bergen, de tweede stad van het land, en gekend als ‘hanzestad’. De volgende plek op onze route staat dan weer helemaal in het teken van de Art Nouveau. We hebben het over Alesund, de stad die na een brand in 1904 helemaal herbouwd werd. Ook Trondheim bezoeken we. Wist je dat dat de eerste hoofdstad van Noorwegen is geweest? Hier staat ook de legendarische Nidaroskathedraal. We steken de poolcirkel over en bezoeken Tromso. Een stad van waaruit veel poolexpedities zijn gestart. We ontmoeten de Sami, maken een rendiertocht, en genieten van Noorwegen in de winter. Dit is trouwens ook de plek om het noorderlicht te spotten. Daarna is het een tocht door de sneeuw naar de Noordkaap – letterlijk en figuurlijk een hoogtepunt. En we steken de Barentszee over, tot in Kirkenes, om het sneeuwhotel te zien, en kennis te maken met de huskies. Op de terugweg naar Bergen komt o.a. de schitterende natuur van de Vesteralen en de Lofoten aan bod. En tijdens deze reis is het ook genieten van de echte Noorse keuken!

Een reis in vol pension, waarop alle begeleide excursies uit het pakket inbegrepen zijn.

Op deze website ontdek je het volledige reisschema en het schip waarmee we varen. Ben je benieuwd en wil je meer zien, kijk dan zeker naar onze reisreportages en naar de vele foto’s!

Interesse? Meer weten?

Schrijf je dan in ons voor onze infoavond op 21 juni in de Schouwburg Kortrijk.