Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Blauw-Zwarte reacties na bekerverlies

Blauw-Zwarte reacties na bekerverlies

Sport
02/08/2020

"Ik heb geen verklaring voor die slechte eerste helft", begon Clement. "Dit verwacht je niet vandaag. We hebben maanden over die dubbel gepraat. We hebben maanden naar deze wedstrijd toegeleefd. We moesten beginnen aan tweehonderd procent. Maar dat was vandaag niet het geval. We misten agressiviteit. Spelers maakten verkeerde keuzes. Ik heb me bij de rust heel kwaad gemaakt. Het is een heel dure les voor de spelers. Want door die slechte eerste helft verliezen we de finale."

Clement liet enigszins verrassend Youssouf Badji, de revelatie van de voorbereiding, bij de aftrap op de bank. De achttienjarige Senegalees viel vroeg in de tweede helft in voor David Okereke en Club slaagde er plots wel in kansen te creëren. "Badji viel goed in", beaamde Clement. "Hij heeft meer laten zien dan Okereke. Het klopte ook wel dat de hele ploeg beter speelde op dat moment. Dat was het Brugge dat ik kende. Zo had het ook voor de pauze gemoeten. Dat maakte het iets makkelijker. Maar hij kan ons dit seizoen nog diensten bewijzen. Ik reken ook nog op Dennis. Hij is ziek geweest en zit niet in zijn beste vorm, maar hij hoort nog steeds bij onze groep."

Clement beëindigde de persconferentie door Antwerp uitdrukkelijk proficiat te wensen met haar derde bekerwinst.

Ruud Vormer: "Het zat er niet in vandaag"

"Het is in de eerste helft misgegaan", opende Vormer. "Je komt dan 1-0 achter, loopt achter de feiten aan. Na de pauze was het veel beter, maar het zat er gewoon niet in vandaag. Hun voetbal ligt ons echt niet. Maar daar wil ik niet over zeuren. Wij waren in de eerste helft zelf aan de bal erg slecht. We zijn ook te veel in hun spel meegegaan. Bij mij gaat dit wel even nazinderen. Het is leuk dat volgende week de competitie weer begint. Dan krijgen we weer nieuwe kansen."

Brandon Mechele: "Antwerp wilde het meer voor de rust"

"Antwerp wilde het meer voor rust", zei Brandon Mechele. "Ze stonden heel goed in blok en waren sterk op de counter. We wisten wat ze gingen doen, maar toch lukte het hen. Zo komt die 1-0 ook. En dan kunnen ze nog meer hun favoriete spel spelen. Het is een enorme gemiste kans. We konden na zoveel jaren weer opnieuw de dubbel pakken. Heel zuur. Het moet volgende week in de competitie beter dan vandaag."

Clinton Mata: "Lessen trekken"

"Het was een heel moeilijke wedstrijd", liet Clinton Mata noteren. "Het was aan ons om oplossingen te vinden op hun spel. Dat lukte niet. De coach was heel boos tijdens de rust, maar dat is logisch. Er zit veel kwaliteit in onze ploeg en als je dan onze eerste helft ziet. Soms zijn er van die moeilijke dagen. We moeten hier lessen uit trekken en ons concentreren op de volgende matchen."

Lees ook: 

Auteurs: 
Redactie
Belga