Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Zware brand bij Clarebout Potatoes in Nieuwkerke

Zware brand bij Clarebout Potatoes in Nieuwkerke

Nieuws
07/09/2015

De brand onstond omstreeks 9u45 in de productieafdeling van Clarebout. Verschillende brandweerkorpsen kwamen ter plaatse om hulp te bieden aan de brandweer van Heuvelland. In totaal werden 400 mensen geëvacueerd. De kinderen uit een nabij gelegen school werden opgevangen in de kerk. Ook in het ontmoetingscentrum De Walvis in Wulvergem werden mensen opgevangen, vooral buurtbewoners en personeel.

Tien gewonden

Drie personen raakten zwaar gewond, onder wie een brandweerman. Een aantal mensen raakte bevangen door de rook. Tien personen zijn overgebracht naar ziekenhuizen in Ieper en Brugge.

Onder controle

Waarnemend burgemeester Wieland De Meyer: "Het vuur is van de productie-afdeling overgeslagen naar de verpakkingsafdeling. Maar de brand is nu onder controle. De brandweer laat de gebouwen gecontroleerd uitbranden. De kantoren zullen allicht gered worden. En gelukkig waait de rook weg van het dorp."

Rook

Omstreeks 14u30 werden door de civiele bescherming metingen gedaan naar de samenstelling van de rook. Ramen en deuren moeten in elk geval dicht gehouden worden in heel Heuvelland. Ook in Frankrijk worden metingen uitgevoerd. De provinciegouverneur nam contact op met de Franse autoriteiten, omdat de rookwolk richting Frankrijk afdrijft.

Er is een algemeen oproepnummer ingeschakeld voor de bevolking en familieleden van inwoners van Nieuwkerke: 057 450 464.

 

 

 

Auteurs: