Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Zwaargewonde tijdens autorijlessen

Zwaargewonde tijdens autorijlessen

Nieuws
10/04/2018

De man werd gegrepen door een personenwagen, bestuurd door een 17-jarige vrouw, en dat tijdens haar rijlessen. Het ongeval gebeurde rond 17uur.

De 52-jarige Bredenaar kwam met zijn koersfiets vanuit de parking gereden, waar eigenlijk éénrichtingsverkeer geldt, zonder uitzonderingsmaatregel voor fietsers of bromfietsers. Toen de fietser de Ankerstraat opreed werd hij gegrepen door een personenwagen. Door een geparkeerde mobilhome en vrachtwagen langs de Ankerstraat konden beide partijen elkaar onmogelijk zien, waardoor een aanrijding onvermijdelijk was. De fietser werd weggekatapulteerd en kwam zwaar te val. Het slachtoffer werd met zware verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. Hij liep onder andere een heup- en beenfractuur, een bekkenbreuk, een schouderletsel en hoodwonde op. Hij is intussen buiten levensgevaar.

De politie zette de Ankerstraat af voor het verkeer om de vaststellingen van het ongeval te doen. Het parket stuurde geen verkeersdeskundige ter plaatse, omdat de omstandigheden van het ongeval duidelijk waren. De 17-jarige bestuurster uit Bredene was in shock. Ze heeft sinds februari haar voorlopig rijbewijs en was gisteren, begeleid door haar mama aan het leren autorijden. Ze werd opgevangen door slachtofferhulp.

Auteurs: 
Dominique Jauquet