Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Zotte Maandag Pittem weer in lightversie

Zotte Maandag Pittem weer in lightversie

Nieuws
26/04/2021

'Het overlegcomité van 14 april windt er geen doekjes om', zegt de gemeente. 'De situatie op intensieve zorg moet eerst drastisch verbeteren vooraleer we kunnen overschakelen op het ‘buitenplan’. Pas dan zouden vanaf 8 mei allerlei activiteiten in de openlucht opnieuw toegelaten zijn. Een maand later én als alle 65-plussers gevaccineerd zijn, kijkt het Overlegcomité voorzichtig naar evenementen en kermissen'.

Voorbereidingen starten

Zotte Maandag, dat traditioneel gevierd wordt op de tweede maandag na 6 juli, wordt voor het tweede jaar op rij afgeslankt tot een lightversie.

“Na de afgelasting van enkele grote zomerfestivals zagen we de bui al hangen. De opstart van het vaccinatiecentrum Tielt gaf ons hoop, maar we kunnen niet wachten tot juni voor de voorbereiding van de 14-daagse Godelievekermis met Zotte Maandag als feestelijke afsluiter. Daarom hakken we de knoop nu al door zodat we met de organisatie kunnen kijken wat er wèl kan,” zegt burgemeester en schepen van Feestelijkheden Ivan Delaere.

Lightversie

De foorkramers zijn net als vorig jaar opnieuw twee weekends welkom in Pittem.

Het gemeentebestuur wacht de maatregelen en het protocol af die dan zullen gelden maar een eerste plan begint zich alvast te vormen. Zo zal er het van weekend van 10 en 11 juli enkel kermis zijn en in het tweede weekend (17, 18 en 19 juli) wordt er gezorgd voor straatanimatie.

“De kermis met straatanimatie moet georganiseerd worden volgens de coronamaatregelen die dan gelden, maar we willen in ieder geval onze lokale horeca hier 100% in betrekken. De artiesten zullen in tijdsloten werken, verspreid over de verschillende terrassen. We denken er zelf aan enkele straten verkeersvrij te maken,” zegt burgemeester Ivan Delaere.

Auteurs: 
Redactie