Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Zonnebeke wil geen 120.000 euro terugstorten aan burgers

Zonnebeke wil geen 120.000 euro terugstorten aan burgers

Nieuws
16/05/2018

"De fout kwam aan het licht nadat een inwoner een procedure had gestart tegen de gemeente", aldus Michiel Descheemaeker. "Uit een onderzoek van de woondienst blijkt dat bepaalde inwoners in 2010 ten onrechte een teveel aan leegstandsheffingen hebben betaald na de invoering van het leegstandsregister. Het gaat om 37 dossiers en een totaal bedrag van zo'n 120.000 euro. Dit was geen bewuste fout. Ik heb in het schepencollege van afgelopen maandag voorgesteld om deze bedragen terug te storten, maar het college weigert".

"Mensen kunnen deze bedragen ondertussen zelf niet meer opeisen, maar als gemeente kunnen wij deze gelden perfect legaal terugstorten en zo deze fout uit het verleden rechtzetten. Het enige wat nodig is: goede wil. De gemeente weet perfect over wie het gaat en over welke bedragen het gaat. Als N-VA-schepen wil ik mij dan ook volledig distantiëren van de weigering van het college. Het geld komt de gemeente absoluut niet toe, maar wél de getroffen burgers."

Geen bezwaren

Burgemeester Dirk Sioen (Inspraak) houdt voet bij stuk. "De getroffen burgers hadden destijds recht op het indienen van een bezwaar, maar ze hebben dat niet gedaan. De termijn is ondertussen verlopen. We kunnen toch niet oneindig ver in het verleden beginnen terugkeren? Volgens mij wil de N-VA hiermee vooral in beeld komen."

(Lees verder onder de foto)

"Ik heb achter gesloten deuren tevergeefs geprobeerd mijn collega's te overtuigen", aldus Descheemaeker. "Nu probeer ik het in de pers. Dit heeft niets met verkiezingen te maken, want ik stel me niet verkiesbaar in Zonnebeke. Dit is een soort van georganiseerde diefstal. Als je een fout begaat, moet je dit rechtzetten en niet proberen in de doofpot te stoppen."

 

 

Auteurs: 
Thijs Pattyn