Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Zeno uit Brugge wint Zilveren Pollepel

Zeno uit Brugge wint Zilveren Pollepel

Nieuws
20/11/2014

De jury van deze Noord-West-Vlaamse culinaire prijs looft zijn originele en verfijnde gerechten.

Reinout Reniere behoort tot de generatie jonge koks die graag breekt met culinaire tradities. Dat is ook de jury van de Zilveren Pollepel opgevallen. De Poperingenaar  won al de prijs Beste Juniorkok voor zijn bereiding van hoppescheuten. Dat was het startpunt voor de Zilveren Pollepel winnaar om met bijzondere groenten te werken. "Ik durf gerust in mijn menu's enkele groentegerechten steken en vis en vlees achterwege laten.  We hebben een heel mooi gamma aan vergeten groenten."

Bistro

In de categorie bistro is Kok au Vin de winnaar. In deze Brugse bistro zijn klassieke Franse gerechten met een trendy toets de grootste troef. Chef Jurgen Aerts: "Bij mij geen ingewikkelde bereidingen, zodat de kwaliteit van de hoofdproducten vis of vlees niet op de achtergrond geraakt. Ik heb altijd in dit concept geloofd. Ik blijf daar voluit voor gaan en maak leuke combinaties die voor de klant betaalbaar blijven."

De winnaars krijgen hun Zilveren Pollepel en Zilveren Bistro prijs volgende maand officieel uitgereikt.

 

Auteurs: 
Bernard Vanneuville