Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Zeebrugge & Blankenberge: samen strandgangers spreiden

Zeebrugge & Blankenberge: samen strandgangers spreiden

Nieuws
28/05/2020

Dat vertelden de Brugse burgemeester Dirk De fauw (CD&V) en zijn collega Daphné Dumery (N-VA) van Blankenberge woensdag.

In Zeebrugge is een pak meer plaats voor badgasten dan op het kleinere strand van Blankenberge. Beide burgemeesters denken daarom na over een samenwerking om op drukke dagen toeristen die geen plaats meer hebben in Blankenberge, door te verwijzen naar Zeebrugge.

Plaats genoeg in Zeebrugge

Brugge werkt volop aan een strandplan om toeristen deze zomer op een veilige manier te kunnen ontvangen in Zeebrugge. Daar is er, rekening houdend met social distancing, plaats voor 45.000 badgasten, terwijl er op een topdag maximaal 9.000 badgasten worden geteld. Daarom zal de stad voorlopig weinig ondernemen om de nodige afstand te bewaren.

"Als we zien dat het echt te druk wordt, zullen we het strand toch in zones verdelen, maar voorlopig is dat niet nodig. Wel zullen stewards alles in de gaten houden en ervoor zorgen dat mensen zich aan de regels houden", vertelt De fauw.

Ook op vlak van parking is er geen probleem. "Er is voldoende parking, weliswaar wat verder van het strand. Indien nodig zullen we daar shuttlebussen inleggen tot aan het strand."

"Perfect alternatief"

De aanpalende badstad Blankenberge heeft wel een plaatstekort op het strand. Daar is plaats voor 10.000 badgasten, terwijl er op een topdag 30.000 mensen worden geteld.

"Zeebrugge kan dus perfect een alternatief zijn voor wie geen plaats meer vindt op het strand van Blankenberge", aldus De fauw.

Ook de burgemeester van Blankenberge is enthousiast. "Zeebrugge is hier niet ver vandaan, dus we kunnen zeker een plan uitwerken om mensen naar het strand van Zeebrugge te leiden wanneer het hier te druk is", reageert Dumery.

De steden overwegen ook om de bewaakte zwemzones uit te breiden naar elkaar toe.

Auteurs: 
Belga