Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Zaak portiersbende: tot 5 jaar cel geëist

Zaak portiersbende: tot 5 jaar cel geëist

Nieuws
20/05/2020

Voor de andere acht beklaagden worden effectieve celstraffen van 6 maanden tot 2 jaar en boetes van 800 euro tot 16.000 euro gevraagd. Zo’n dertig zaken of evenementen waren de voorbije jaren slachtoffer van de bende, onder meer Diedjies in Kuurne, Lagoa in Menen, Moustache in Oostduinkerke , ’t Sandpoortje in Brugge, maar ook Kamping Kitch en de Rally van Ieper.

Het Openbaar Ministerie (OM) wees er vanmorgen op dat de criminele bende voor een enorme angst zorgde bij de horeca, die naar haar pijpen moest dansen. De twee hoofdbeklaagden hadden zogezegd een nightlife-adviesbedrijf, maar volgens het OM was het voor 99 % gericht op bewaking. De horeca moest een beroep doen op hun dure maar wel officiële portiers. Zo niet, dan zonden ze hun B-ploeg, een knokploeg. Een derde beklaagde, de beruchte Christophe D. (ooit slachtoffer en bijna dood in zaak Raw 13, raid op café in Torhout), draaide jaren mee met de twee en regelde de knokploeg ook, zegt het OM.

Al zeven jaar geleden startte het onderzoek naar de bende. De gouverneur organiseerde toen zelfs een provinciaal veiligheidsoverleg om deze Albanese maffia een halt toe te roepen.

Bekijk ook: