Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Wordt Clement nieuwe coach bij Monaco?

Wordt Clement nieuwe coach bij Monaco?

Nieuws
31/12/2021

Monaco heeft afscheid genomen van trainer Niko Kovac. Dat deelde de Franse club donderdag mee. Volgens Franse media is Philippe Clement de topfavoriet om de 50-jarige Kroaat op te volgen. De trainer van Club Brugge zou met de Portugees Paulo Fonseca en de Amerikaan Jesse Marsch op een shortlist staan.

Op de voorpagina van de Franse sportkrant L'Equipe staat Philippe Clement alvast. Daar wordt hij een belangrijke kandidaat genoemd om nieuwe trainer van Monaco te worden.

Over een opvolger bij Club Brugge is voorlopig nog niets bekend, maar het zou geen trainer zijn uit de Belgische competitie.

Tweede buitenlandse avontuur

Als Clement ingaat op de Franse interesse, staat hij voor een tweede buitenlands avontuur. In 1998-1999 speelde de voormalige Rode Duivel een seizoen voor het Engelse Coventry. Als trainer was hij alleen nog maar in eigen land aan de slag: als assistent bij Club Brugge (2012-2017) en hoofdtrainer van Waasland-Beveren (2017), Genk (2017-2019) en Club Brugge (sinds 2019).

Met 29 punten uit 19 wedstrijden is Monaco zesde in de Ligue 1. In de Champions League werd Monaco al in de voorronde uitgeschakeld door Shakhtar Donetsk, waarna het zich wel als groepswinnaar voor de achtste finales van de Europa League plaatste.

Auteurs: 
Belga - Redactie