Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Word DJ in Kortrijk of dirigent in Brugge

Word DJ in Kortrijk of dirigent in Brugge

Nieuws
19/07/2018

Vlaams minister van onderwijs Hilde Crevits heeft de nieuwe programmaties voor het schooljaar 2018-2019 goedgekeurd. De mogelijkheid om voor het eerst met opleidingen muziek en woord vanaf 6 jaar te starten wordt gretig te baat genomen. Vanaf september starten 16 academies in West-Vlaanderen met die opleidingen.

Zo zal het stedelijk conservatorium van Brugge een unieke dirigentenopleiding aanbieden, in Torhout is er een schrijversopleiding en in Kortrijk een optie DJ. Voor de Stedelijke Kunstacadeie van Waregem is er cabaret en comedy. In de academie van Knokke-Heist start een nieuwe afdeling dans.

Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits:“Het enthousiasme waarmee de Vlaamse academies aan de slag zijn gegaan met de nieuwe programmaties, toont aan dat het langverwachte decreet deeltijds kunstonderwijs meer dan welkom is. Dankzij de goedgekeurde programmaties krijgen ze de nodige ademruimte en flexibiliteit om een wervend lokaal en eigentijds project te schrijven dat aansluit bij de actuele kunstenbeleving. Zo kunnen ze nog meer leerlingen overtuigen van de grote troeven en meerwaarde van een opleiding in het deeltijds kunstonderwijs.

Auteurs: