Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Willy De Sauter bij Emergent Veurne

Willy De Sauter bij Emergent Veurne

Nieuws
15/03/2019

Ook Galerie Emergent op de Grote Markt van Veurne pakt uit met werk van de 80-jarige kunstenaar. Zijn verstilde werken passen perfect in de groepstentoonstelling met als thema rust en verpozing.

Willy De Sauter is 80, maar dat is er niet aan te zien. Met heel veel energie en passie praat hij over zijn werk. De Sauter groeide op in Dudzele en woont al lange tijd in Tielt. Tekenen en schilderen doet hij al zijn hele leven. 'Ik ben altijd bezig met kunst. Ik kan het niet laten,' zegt Willy De Sauter.

Minimalistisch werk

De Sauter studeerde aan Sint-Lucas en ging daarna al snel minimalistisch werken. Zelf omschrijft hij zijn werk als fundamenteel en emotioneel. Zijn verstilde schilderijen moeten rust creëren en de toeschouwer aanzetten tot nadenken. Hij mengt krijt met beenderlijm, net zoals de Vlaamse Primitieven dat deden en voegt daar ook soms pigment aan toe.

Voor de groepstentoonstelling 'de la tranquillité / van het verpozen' werkt Emergent samen met een galerie in Frankrijk. Naast Willy De Sauter stellen ook van Raphaël Buedts en verschillende jonge kunstenaars tentoon. De expo loopt tot 19 mei en is elk weekend open. Tijdens de paasvakantie is de galerie ook open op vrijdag. Op 30 maart is er een rondleiding in dialoog met de curators. Meer info op www.emergent.be.

Auteurs: