Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Will Tura viert verjaardag in veilige bubbel, festiviteiten in Veurne uitgesteld

Will Tura viert verjaardag in veilige bubbel, festiviteiten in Veurne uitgesteld

Nieuws
23/07/2020

Het stijgend aantal corona besmettingen in Vlaanderen zet een domper op geplande festiviteiten komende zondag. Geen grootse festiviteiten in Veurne dus naar aanleiding van de 80ste verjaardag van Will Tura. De onthulling van zijn beeld en een groots verjaardagsfeest op de Grote Markt zullen uitgesteld worden naar een veiligere datum. “De enige juiste verstandige beslissing”, benadrukken Will Tura en het Veurnse stadsbestuur.

“Het stijgend aantal besmettingen en lokale opflakkeringen maakt het onverantwoord om een groot publiek bij elkaar te brengen van over heel het land zonder bovenmatige risico’s te nemen“, lichten burgemeester Peter Roose en schepen Celine Mouton toe.

"Met spijt in het hart"

“Het is met heel veel spijt in mijn hart, maar we kunnen niet anders dan deze beslissing nemen. Er is weliswaar maar één 2de augustus waarop ik 80 word, maar met het slechte nieuws dat het Coronavirus weer overal opduikt is dit de enige juiste beslissing. Ik zou het niet op mijn geweten willen hebben dat er mensen besmet worden met het Coronavirus omdat ze op mijn verjaardagsfeest aanwezig waren."

“Laten we samen mijn beeld in Veurne onthullen wanneer het in alle veiligheid zal kunnen. Wanneer er een vaccin zal zijn en wanneer we het virus hebben klein gekregen”, licht Will Tura zijn beslissing toe.

Auteurs: 
Redactie