Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Wilde achtervolging van Blankenberge tot Moeskroen

Wilde achtervolging van Blankenberge tot Moeskroen

Nieuws
11/03/2016

Om 4 uur vannacht zag een patrouille van de Blankenbergse politie dat een vrouwelijke automobiliste een rood licht negeerde. De agenten achtervolgden de vrouw en maanden haar aan om halt te houden. Dat deed ze niet, integendeel ze versnelde.

De achtvolging ontaardde in een wilde rodeo waarbij diverse politiekorpsen tevergeefs de vrouw probeerden klem te rijden.  De dame slaagde er telkens weer in om te ontsnappen . Tot twee keer toe reed zij met haar Mercedes moedwillig in op een politiewagen.  Als bij wonder raakte geen enkele politieman gewond maar er is schade aan politieauto's.

Poging doodslag

Uiteindelijk kon de vrouw in Moeskroen gearresteerd worden. Het is een dame van 52 uit Zedelgem zonder gerechtelijk verleden. Ze is op bevel van de onderzoeksrechter naar Brugge overgebracht. Het parket vordert haar aanhouding op betichting van poging tot doodslag en weerspannigheid met het gebruik van een wapen. Daarbij wordt haar auto als wapen aanzien. De dame was nogal verward en had geen duidelijke uitleg voor haar gedrag. Morgen verschijnt ze voor de onderzoeksrechter. 
 

Auteurs: