Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Wijnbouw in Heuvelland zit in de lift

Wijnbouw in Heuvelland zit in de lift

Nieuws
14/08/2014

De eerste wijngaarden in het Heuvelland dateren van de jaren ’90 maar nu zijn er al zo’n 20 hectaren. Dat aantal deint verder uit en er komen ook steeds nieuwe wijnbouwers bij. Er zijn er nu al een tiental.

Peter Vandamme van Wijngoed Klein Rijselhoek is een wijnbouwer met ervaring die recent ook in Heuvelland een nieuwe wijngaard heeft aangeplant. Hij kan nu stilaan ook de vruchten plukken. "Ik schat de productie dit jaar op zo’n 1200 flessen rood en 300 flessen wit. De witte is aromatisch met een minerale structuur. De rode is ook aromatisch, heeft veel rood fruit en heeft ook de mineraliteit die eigen is aan de streek. De ijzerroodsteen speelt daar een grote rol in."

Chefs

De wijnbouw in het Heuvelland is geprofessionaliseerd met jaarlijks 90.000 flessen die ook op de wijnkaarten komen van gerenommeerde chefs zoals bij Kobe Desramault in De Wulf. Morgen zijn er wijnfeesten aan het kasteel De Warande in Heuvelland. Je kunt er proeven in ondermeer de Masterclass waar telkens drie producenten gewikt en gewogen worden.

Auteurs: 
Karl Vandenberghe