Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Wielsbeke wil bushalte aan kerk weg

Wielsbeke wil bushalte aan kerk weg

Nieuws
24/08/2021

Volgens haar zorgt dat voor een onveilige verkeerssituatie aan de school. “Naar aanleiding van de opmaak van een nieuw plan voor het openbaar vervoer in de regio was er de mogelijkheid om de inplanting van de haltes te herbekijken. Na evaluatie stellen we voor om de busroute te wijzigen en een halte te voorzien aan Vogelsang in de Rijksweg in plaats van aan de kerk. Door de bus te bannen uit het dorpscentrum, in combinatie met enkele verkeerstechnische maatregelen, kunnen we de veiligheid in de schoolomgeving van Wielsbeke verder verhogen.”

Hoppin

In de buurt van Vogelsang langs de Rijksweg zal ook het mobipunt komen in de gemeente. Op deze plaats, die Vlaanderen onder de merknaam ‘Hoppin’ bekendmaakt, zal de combinatie van verschillende vervoersmiddelen mogelijk zijn.

Een concrete timing van de inrichting en wijziging van de busroute is er nog niet. Het mobipunt ‘Hoppin’ wordt immers gerealiseerd in samenwerking met het Vlaams Gewest en de vervoersregio."We verwachten dat dit tegen eind 2022 in orde komt,” zegt de schepen.

Auteurs: 
Redactie