Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Westtoer hertekent fietslandschap

Westtoer hertekent fietslandschap

Nieuws
17/01/2020

Jaarlijks telt Westtoer 5,1 miljoen recreatieve fietsers. Ongeveer 10 procent maakt nog altijd gebruik van lusvormige routes. Voor Westtoer is dit een belangrijke aanleiding om het aanbod met de lusvormige routes grondig te herbekijken.

Om in te spelen op de verwachtingen van de hedendaagse recreant realiseert Westtoer in  de komende vijf jaar 28 nieuwe lusvormige routes. Dit initiatief gebeurt in overleg met de Diensten voor Toerisme in de betrokken gemeenten. Grote aandacht wordt besteed aan beleving, stopplaatsen en toffe adressen. Voor de vier regio’s zijn telkens zes routes voorzien en in de vier centrumsteden (Brugge, Oostende, Roeselare, Kortrijk) realiseert Westtoer groene fietsgordels. Op deze wijze zullen alle nieuwigheden op het terrein (natuurgebieden, fietspaden, fietsinfrastructuur) opgenomen worden in deze routes.

Dit jaar worden al vier nieuwe lusvormige fietsroutes voorgesteld:

  • De fietsroute ‘Westkust’
  • De fietsroute ‘Polderrand’
  • De fietsroute ‘Mandeldal’
  • De fietsroute ‘Hoppeland’

Sabien Lahaye-Battheu, gedeputeerde en voorzitter Westtoer: “De fietsnetwerken zijn een topproduct. Ook de vraag naar lusvormige fietsroutes blijft belangrijk. De hedendaagse recreant gaat langs een route op zoek naar beleving en originele stopplaatsen. Met de nieuwe thematische fietsroutes volgen we de trend op het vlak van recreatie”.

Auteurs: 
Redactie