Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Westhoek presenteert nieuwigheden voor 2018

Westhoek presenteert nieuwigheden voor 2018

Nieuws
19/02/2018

2018 is het laatste herdenkingsjaar van de Eerste Wereldoorlog. Sinds 2014 kwamen al 2,3 miljoen herdenkingstoeristen naar de Westhoek. Ook in 2018 zal de herdenking nog een centrale rol spelen met onder meer het beeldend kunstproject "ComingWorldRememberMe" (CWRM) in de Palingbeek en thematentoonstellingen verspreid over de hele Westhoek. Deze zomer presenteert GoneWest, het culturele herdenkingsprogramma van de provincie West-Vlaanderen, twee maanden lang concerten. Apotheose wordt een muzikale vredesmanifestatie "Peace to the World" op de Grote Markt van Ieper op zaterdag 25 augustus 2018.

Het geheel staat onder leiding van Wim Opbrouck. De eeuwherdenking 2014-2018 wordt afgesloten met een universele vredesboodschap in een totaalprogramma op 9, 10 en 11 november. Dit jaar zal vooral de Nederlandse markt aangesproken worden omdat nu al heel wat Nederlanders de Westhoek bezoeken. Dat gebeurt onder de noemer "Het Beste van België". Maar er is meer dan enkel de oorlog. Zo opent in juli in Ieper het stadsmusuem Yper en komen er enkele uitkijktorens bij in het kader van "Horizon 2025" die een panorama bieden op het landschap en de regio.

Niet enkel herdenkingstoerisme

Ook cultuurbeleving en gastronomie spelen een belangrijke rol met onder meer het niet te missen "Weekend van het Volkscafé" op 14 en 15 april en "De Grote Goesting" die het landelijk toeristisch ondernemerschap belicht.

En ook de koers wordt uitgespeeld als toeristische troef. Zo wordt het kader van het project "The homeland of cycling" begin juni een fietsroute geopend voor wielertoeristen over de steile hellingen van onze bergen, in het spoor van de klassieker Gent-Wevelgem/In Flanders Fields Classic. De Westhoek blijft één van Vlaanderens populairste toeristische regio's. "De Westhoek behoort tot de top van de toeristische regio's in Vlaanderen. Ook internationaal staat de regio de laatste vijf jaar op de kaart. De opstart van de regiowerking Toerisme Westhoek 20 jaar geleden is cruciaal geweest voor de toeristische ontwikkeling van de streek", aldus gedeputeerde voor Toerisme Franky De Block. "Om die voortrekkersrol te behouden, hebben we een duidelijke toekomstvisie. De beleidsvisie is gebaseerd op het DNA van de regio."

Alle info vind je op www.toerismewesthoek.be en www.100jaargrooteoorlog.be