Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

West-Vlaanderen maakt app voor skeeleraars

West-Vlaanderen maakt app voor skeeleraars

Nieuws
08/09/2017

Daar zorgden de provincie West-Vlaanderen, de vzw Vlaamse Rollerbond en de vzw Zwaantjes Rollerclub Zandvoorde voor. De app werd voorgesteld in Oostende.

In 2014 werkte de provincie samen met de Vlaamse Rollerbond en Westtoer een brochure uit met skeelerroutes. Om de gebruiksvriendelijkheid te verhogen, werd aan Hogeschool Vives gevraagd een skeelerapp te ontwikkelen die de gebruikers "spraakgestuurd" de weg wijst. Deze auditieve app is volgens de provincie uniek in Vlaanderen.

Een tiental routes, verspreid over de hele provincie, zijn gebundeld en loodsen de skeeleraars, maar ook inline-skaters en handbikers, zorgeloos doorheen de provincie. De provincie wil tegemoet komen aan de vraag vanuit de sporttak die met Bart Swings en Sandrine Tas twee wereldtoppers in huis heeft.

West-Vlaanderen wil zelfs nog verder gaan. "Momenteel loopt een haalbaarheidsstudie naar een olympische schaatsbaan en skeelerpiste in West-Vlaanderen. Een schaatsbaan en indoor skeelerpiste die voldoet aan de olympische norm zal onze provincie een enorme boost geven", aldus gedeputeerde voor Sport Carl Vereecke.

Auteurs: