Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

West-Vlaamse woonzorgcentra krijgen financiële steun van provincie en Streekfonds

West-Vlaamse woonzorgcentra krijgen financiële steun van provincie en Streekfonds

Nieuws
28/04/2020

De Provincie West-Vlaanderen en het Streekfonds lanceerden eerder deze maand een projectoproep voor Woonzorgcentra die omwille van de coronacrisis geconfronteerd worden met uitzonderlijke kosten voor de ondersteuning van bewoners en/of personeel dat rechtstreeks in contact komt met de bewoners. 

Om de beperkte middelen zo goed als mogelijk tot bij de meest kwetsbare groepen te krijgen, werd voorrang gegeven aan woonzorgcentra waar relatief meer kansarme ouderen verblijven. Er werd massaal gereageerd op de oproep en binnen het beschikbare budget werden 40 woonzorgcentra geselecteerd die elk 5.000 euro kregen toegewezen. 

Met dit financieel ruggensteuntje kan worden tegemoetgekomen in de meest urgente kosten naar aanleiding van de coronacrisis waaronder kosten voor de aankoop van persoonlijk beschermingsmateriaal, kosten verbonden met het opzetten van acties om sociale isolatie tegen te gaan en kosten om cohortering (scheiding van besmette en niet-besmette bewoners en personeel) mogelijk te maken. 

Om de noden van ook de andere 40 woonzorgcentra te kunnen lenigen maakt de Provincie West-Vlaanderen bijkomend budget vrij. Ze doet hiervoor onder meer beroep op Europese middelen in het kader van INTERREG France-Wallonië-Vlaanderen.

Op korte termijn zal in totaal zo’n 400.000 euro aan West-Vlaamse woonzorgcentra worden toegewezen als ‘noodhulp’. 

Een lijst van de woonzorgcentra kan je op deze link bekijken. 

Auteurs: 
Redactie