Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

West-Vlaamse kopstukken brengen hun stem uit

West-Vlaamse kopstukken brengen hun stem uit

Nieuws
26/05/2019

Vanmorgen om 8 uur zijn alle stembureaus opengegaan. Wie met potlood en papier stemt, kon dat nog doen tot 2 uur vanmiddag. Met de computer tot 4 uur. Ook de politici zelf moesten vanmorgen aanschuiven. Wij zochten hen op in het stemlokaal. Een overzicht

CD&V-kopstuk en kandidaat Vlaams-minister president Hilde Crevits deed dat in Torhout. Hendrik Bogaert, federale lijsttrekker voor CD&V bracht z’n stem uit in Jabbeke. 

(lees verder onder de video)

De Sp.a is de enige partij die een West-Vlaamse voorzitter heeft op vandaag. John Crombez. En ook die ging stemmen vanmorgen in Oostende. Crombez is de lijsttrekker voor de federale kamer bij Sp.a. De Vlaamse lijst wordt bij ons getrokken door de Brugse Annick Lambrecht. De socialisten verdedigen in West-Vlaanderen 4 zetels voor het Vlaamse parlement en 3 zetels voor de kamer.

(lees verder onder de video)

Vlaamse minister-president Geert Bourgeois trok vanmorgen vroeg al in zijn thuisstad Izegem naar de stembus. Samen met zijn stadsgenoot Bert Maertens is hij één van de Vlaamse kopstukken op wie  N-VA rekent. Ook in Oostduinkerke gingen we een kijkje nemen, in het spoor van Sander Loones.

(lees verder onder de video)

Bart Tommelein heeft er met Open Vld een lange campagne op zitten. Hij als uittredend Vice-minister-president tot hij burgemeester van Oostende werd. Tommelein reageerde deze voormiddag nog even kort voor onze camera.

(lees verder onder de video)

West-Vlaams kopstuk voor Vlaams Belang Stefaan Sintobin ging in Brugge stemmen, maar daar was onze cameraploeg niet welkom. Dat besliste de kantonvoorzitter van Brugge. Bizar, want overal elders kan het wel. 

(lees verder onder de video)

Wouter De Vriendt trekt de lijst van Groen voor de federale verkiezingen. Hij trok deze morgen naar de stembus samen met vrouw en kinderen. "Het is een lange maar toffe campagne geweest", klonk het. In het kleine Kaster, bij Anzegem brengt Jeremie Vaneeckhout z’n stem uit, hij is de lijsttrekker voor het Vlaams Parlement.

Auteurs: 
Redactie