Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

West-Vlaamse kmo's kwetsbaar door coronacrisis

West-Vlaamse kmo's kwetsbaar door coronacrisis

Nieuws
28/04/2020

Dat de coronacrisis nu een duidelijke impact heeft op de tewerkstelling staat als een paal boven water.  Maar ook de nabije toekomst ziet er niet rooskleurig uit, blijkt uit een studie van HR- dienstverlener SD Worx bij 1025 bedrijfsleiders en personeelsverantwoordelijken van KMO’s. In West-Vlaanderen verwacht één op de vijf mensen te ontslaan voor het einde van juni, een cijfer dat hoger ligt dan de andere provincies. En ook de aanwervingsintenties zitten in het slop.

In maart dacht nog 31% van onze KMO’s mensen aan te werven voor het einde van juni.  Maar dat is nu geslonken tot zes procent. 

Tuureluur

Toch blijken veel KMO’s weerbaar te zijn en zoeken ze creatieve oplossingen  voor de problemen die ze ondervinden. Dat is ook wat de kledingwinkel Tuureluur met vestigingen in Koekelare en Torhout probeert te doen.  De onderneming was al actief op sociale media en het onlinewinkelgebeuren. En dat hebben ze verder opgedreven.  Het heeft hen tot nu toe geen windeieren gelegd.

Maar net zoals veel ondernemingen hopen ze hier toch binnenkort weer de deuren te kunnen openen om de klant te kunnen ontvangen in zijn natuurlijke winkelomgeving.

Auteurs: 
Redactie