Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

West-Vlaamse jongeren op Klimaatmars

West-Vlaamse jongeren op Klimaatmars

Nieuws
31/01/2019

In een open brief roepen intussen meer dan 3.400 wetenschappers de politici op om dringend meer klimaatambitie te tonen. “De actievoerders hebben groot gelijk”, zeggen ze.

Vandaag trekken opnieuw spijbelende scholieren door de straten van Brussel. De vierde editie van "Spijbelen voor het klimaat", intussen door Youth for Climate omgedoopt tot "Klimaatmars voor een betere toekomst", krijgt wel een nieuwe route. De mars start aan Brussel-Noord en eindigt aan Brussel-Zuid.

De klimaatjongeren krijgen zoals elke week steun van een delegatie senioren van "Grootouders voor het klimaat" en deze week ook hun Franstalige aanhangers van "Grand-parents pour le climat". "We zijn hier uit grote zorg voor onze kleinkinderen. Zij zijn bang en komen op straat en daar hebben ze groot gelijk in. Als we horen en zien wat hen te wachten staat, kunnen we niet thuis blijven", zegt grootouder voor het klimaat Hugo Van Dienderen. "Er zijn de bosbranden, de overstromingen en de droogte. En de wetenschappers zeggen dat het nog veel erger zal worden. Er is geen wetgevend kader om het ambitieus en rechtvaardig aan te pakken. We vinden net zoals de jongeren dat de sterkste schouders het probleem mee moeten dragen.

Heel wat West-Vlaamse jongeren

Dertig scholieren van Athena Campus Kortrijk zijn vanmorgen met de trein vertrokken naar Brussel. Een ploeg van het Focus en WTV nieuws volgt hen. 

Lees ook

Auteurs: 
Belga