Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

West-Vlaamse burgemeesters reageren op verbod indoorevenementen

West-Vlaamse burgemeesters reageren op verbod indoorevenementen

Nieuws
11/03/2020

"Zware dobber voor Oostende"

Burgemeester van Oostende Bart Tommelein spreekt over een zware dobber voor Oostende. 

  • Kursaal Oostende, met een capaciteit van 2000 aanwezigen zal evenementen moeten schrappen
  • Zilverrock, het festival voor senioren wordt geannuleerd. Dat zou normaal doorgaan op maandag 16 maart in Kursaal Oostende. 
  • Ook het eigen festival van de burgemeester, Festival Bart Tommelein, dat zaterdag zou doorgaan in de Versluys Arena, wordt afgelast. 

Volgende woensdag overleg over wielerwedstrijden

Jan Seynhaeve, burgemeester van Wevelgem, gaat er van uit dat Gent-Wevelgem gewoon kan doorgaan. Volgende week woensdag volgt er nieuw overleg tussen de gouverneur, burgemeesters en de organisatoren van wielerwedstrijden om te kijken welke maatregelen moeten worden getroffen. 

14 evenementen in Brugge getroffen, ernstige gevolgen voor horeca

In Brugge zijn er deze maand nog 14 indoorevenementen gepland, met meer dan 1.000 bezoekers. Burgemeester De fauw: "Daar moet men maatregelen nemen om minder bezoekers te hebben, al zullen allicht heel wat mensen vrijwillig afhaken."

Miles for Smiles, met 1.400 ingeschrevenen van dit weekend kan voorlopig gewoon doorgaan, al kan de afterparty van die loopwedstrijd niet doorgaan met meer dan 1.000 mensen. 

Ook de gevolgen voor hoteliers in Brugge zijn zeer ernstig, weet de Fauw. Er is een ernstige terugval in boekingen en veel boekingen worden geannuleerd. Hotels die elk weekend volboekt zijn, vallen zelfs terug tot een bezettingsgraad van maar 24%.

Jean-Marie Dedecker: "Ik hou niet van de paniek"

Burgemeester van Middelkerke Jean-Marie Dedecker houdt niet van de paniek, maar hij beseft dat er maatregelen moeten komen. En als burgemeester zal hij die ook opvolgen. 

Kris Declercq: "Taskforce opgericht"

Burgemeester van Roeselare Kris Declercq richtte begin deze week al een taskforce op om alle evenementen in kaart te brengen. De volgende stap is nu om te kijken welke evemenenten onder de nieuwe maatregelen vallen. Zo is er carnaval, maar dat is niet indoor en dus normaal geen probleem.

Steve Vandenberghe: "Burgemeesters moeten verantwoordelijkheid opnemen"

Steve Vandenberghe, burgemeester van Bredene, bekijkt het voor zijn gemeente activiteit per activiteit. In bepaalde situaties zal het nodig zijn om strenger op te treden, ook al is dat een activiteit met minder dan 1.000 mensen.

Auteurs: 
Redactie