Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

West-Vlaamse brouwerijen doen het economisch goed

West-Vlaamse brouwerijen doen het economisch goed

Nieuws
20/08/2014

Dat blijkt uit een studie van het blad "West-Vlaanderen Werkt" en hogeschool Howest die in Roeselare werd voorgesteld. Voor de studie werden 17 van de 28 West-Vlaamse brouwerijen doorgelicht, waaronder Brouwerij Omer Vander Ghinste en Brouwerij De Brabandere. 

De West-Vlaamse brouwerijen produceerden in 2013 samen 530.000 hectoliter bier, of een stijging met 20 procent op vier jaar tijd. Desondanks maken ze amper 3 procent uit van de totale nationale productie. Dat is voornamelijk een gevolg van de aanwezigheid van grote internationale spelers als AB InBev en Duvel Moortgat.

Jobs

Ook de toekomst ziet er goed uit, want de brouwerijen exporteren hun producten steeds vaker. Bovendien investeerden de bedrijven, in de meeste gevallen nog steeds familiebedrijven, de jongste vier jaren 35 miljoen euro.  Het is bovendien uitkijken naar de productiestart van de gloednieuwe industriële brouwerij van Van Honsebrouck in Emelgem. De West-Vlaamse brouwerijen zijn volgens de studie goed voor 350 rechtstreekse banen. Indirect zorgt de sector voor 900 jobs.