Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Werknemers Aviapartner voeren druk op

Werknemers Aviapartner voeren druk op

Nieuws
24/04/2014

Volgens de arbeiders die vrezen voor hun job staat er morgen overleg op het programma tussen het kabinet van Hilde Crevits en Aviapartner Oostende. In hun pamflet roepen ze op voor meer steun voor hun situatie.

Overbruggingsmaatregelen

"Komt Crevits over de brug met overbruggingsmaatregelen? Zo ja, dan kunnen er wat jobs worden gered. Komt zij niet over de brug…, dan wordt het een catastrofe!, schrijven de werknemers in Oostende. De werknemers van Aviapartner Oostende begrijpen niet dat minister Hilde Crevits hen niet meer laat weten, terwijl zij politiek verantwoordelijk is!

Jobkerkhof

Vandaag is haar kabinet gecontacteerd in een ultieme poging om nieuws te ontvangen. Een delegatie van het personeel vroeg of de twee ludieke acties (we gaven een bloem aan de passagier die voor Oostende kiest, en we leggen een luchthavenjobkerkhof aan) van de afgelopen weken niet voldoende zijn voor een reactie. 'Helaas blijft het stil, bij minister Crevits'.

Naar Brussel

De werknemers van de vestiging denken nu dat ze beter met zijn allen de bus op gaan en naar Brussel trekken om hun situatie persoonlijk bij de minister te gaan verduidelijken. "Geef toe! De luchthaven van Luik doet het schitterend. Oostende zakt verder in de modder weg. Er wordt zelfs geen reddingsboei uitgegooid."

Paarden

Morgen landt er om 13u40 een speciale vlucht een 747 van National met  47 paarden voor Cavalia komende uit Dubai. De Aviapartnermensen in Oostende willen ondermeer de minister overtuigen dat zij gespecialiseerd zijn in het behandelen van dergelijke moeilijke vliegtuigvrachten.

In het pamflet roepen de werknemers om steun.

'Tenslotte blijven wij met zijn allen doorwerken. Je moet het maar doen, je eigen kruis maken, die neerpoten op een luchthavenjobkerkhof, en steeds als ploeg  verder  werken….! Wij gaan er nog steeds voor, maar waarom gaat de politiek er niet voor ? Worden wij in de steek gelaten? Terwijl de politiek in Wallonië er wel resoluut voor gaat, waarom Vlaanderen niet ?", aldus nog de mensen van Aviaparner in Oostende die vrezen dat er toch zestig jobs kunnen sneuvelen.

Kabinet

Op het kabinet van Minister Hilde Crevits wordt gewerkt aan het dossier van de luchthaven van Oostende. De luchthaven staat aan de vooravond van een nieuwe uitbatingstructuur en dat is volgens het kabinet een heel delicate procedure. Het is nog even wachten voor de nieuwe uitbater kan opstarten. Volgens het kabinet zijn ze dagelijks bezig met de luchthaven van Oostende en is er geen speciaal overleg gepland morgen. Toch zijn er veel contacten met alle betrokkenen', aldus nog de woordvoerder van de Vlaams minister Hilde Crevits.

Auteurs: