Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Werken op E40/A18 in zicht, hinder verwacht

Werken op E40/A18 in zicht, hinder verwacht

Nieuws
18/04/2019

Die werken zullen 45 dagen duren en zorgen voor ernstige verkeershinder. De rijweg wordt vernieuwd, net als de vangrails. Bij de voorbereidende werken op dinsdag 24 april moet het verkeer in de rijrichting van Brussel over de pechstrook, wat voor de nodige vertragingen zal zorgen. Vanaf woensdag wordt het verkeer richting Frankrijk met behulp van doorsteken op de andere rijrichting gebracht.

Vanaf dan geldt er volgende verkeerssituatie 

  • Het verkeer op de E40 / A18 richting Frankrijk moet over 1 versmalde rijstrook.
  • Het verkeer op de E40 / A18 richting Brussel moet over 2 versmalde rijstroken.
  • Het verkeer op de A10 komende van Oostende, Zandvoorde en Oudenburg zal ter hoogte van de verkeerswisselaar Jabbeke niet naar Veurne kunnen rijden. Dit verkeer moet de omleiding volgen via Oudenburg en Oostende (N346, N358 en N33) en via de oprit Gistel naar Veurne rijden.

Vanaf 25 april zullen de werken voor ernstige hinder zorgen voor het verkeer richting Frankrijk. Vooral tijdens weekends met mooi weer kunnen de files hoog oplopen.

Tweede fase

Na de zomervakantie volgt een tweede fase van de werken waarbij er aansluitend ook in de rijrichting van Frankrijk gewerkt wordt vanaf de parking Westkerke (die zal afgesloten zijn) tot Gistel

Auteurs: