Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Werken nieuwbouw VTI Brugge van start

Werken nieuwbouw VTI Brugge van start

Nieuws
03/02/2020

Burgemeester Dirk De fauw en de voorzitter van de Inrichtende Macht Philippe Lecluyse nemen vandaag zelf de hamer in de hand om de afbraakwerken te starten. 

De nieuwe campus zal plaats bieden aan onder andere de afdelingen auto, elektriciteit en mechanica. Ook het internaat en het volwassenenonderwijs worden ondergebracht in Vaartdijkstraat. In de toekomst verhuizen wellicht nog de afdelingen bouw en hout naar de site. Het ontwerp houdt daar alvast rekening mee.

Er komt ook een sporthal, een refter en een overdekte picknickzone. Ook aan de leraren is gedacht: de lerarenkamer heeft een dakterras en in de aparte fietsstalling zijn elektrische oplaadpunten voor leerkrachten voorzien. De sportzaal, het internaat en refter zullen buiten de schooluren ook aan derden verhuurd worden. 

Klaar tegen 2022

De plannen voor een nieuwe school dateren al van meer dan 15 jaar geleden. Tegen januari 2022 moet een groot deel van de leerlingen van het VTI hier les krijgen. Het project kost ruim 30 miljoen euro en komt er dankzij subsidies van Scholen Van Morgen.

Na de verhuis wordt het bestaande gebouw in de Boeveriestraat afgebroken om plaats te maken voor een woonproject. 

Lees meer: 

Auteurs: