Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Weer sprake van brandstichting in Menen?

Weer sprake van brandstichting in Menen?

Nieuws
29/06/2020

In één van de vele leegstaande woningen tussen de Oostkaai en parking Fournier was brand uitgebroken. Die ging gepaard met hevige rookontwikkeling. De brand werd kort voor twee uur opgemerkt. Toen de eerste brandweerploegen arriveerden, steeg een hevige rookpluim op uit de woning. Kort daarna stortte het dak in.

Onder meer door de inzet van een ladderwagen langs de voorzijde van de woning langs de Oostkaai en blusteams aan de achterzijde van parking Fournier kreeg de brandweer het vuur onder controle. Hoe de brand ontstond is niet duidelijk, mogelijk is er opnieuw sprake van brandstichting. In de onmiddellijke omgeving van de brand werden drie personen opgemerkt die wegliepen, één van hen kon gearresteerd worden.  Het parket onderzoekt de zaak. (Lees verder onder de foto)

Krakers

In de buurt zijn al langer krakers actief. De leegstaande woningen zullen gesloopt worden voor de bouw van de nieuwe Leiebrug. Dat moest al in mei gestart zijn, maar door een beroepsprocedure van een lokale handelaar zit het dossier nu bij deputatie van West-Vlaanderen.

Bestelwagen in brand

Zaterdagmorgen rond 5u moest de brandweer ook al uitrukken naar de Oostkaai, waar op de parking een bestelwagen in brand was gestoken. Omstreeks halfvijf konden de brandweerlui naar de kazerne terugkeren, maar een beperkte ploeg bleef nog geruime tijd ter plaatse om na te blussen.

Auteurs: 
Nicolas Duboccage