Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Weer celstraf voor notoire drugdealer uit Gistel

Weer celstraf voor notoire drugdealer uit Gistel

Nieuws
12/02/2018

Hij kreeg enkele maanden geleden al 40 maanden cel voor drugsverkoop. De politie beschikte over informatie dat de beklaagde vanuit zijn woning in Gistel al sinds september 2016 opnieuw speed verhandelde.

In het kader van het onderzoek naar een dodelijke overdosis werd in de zomer van vorig jaar bij hem thuis een huiszoeking gehouden. De speurders ontdekten 33 gram wiet, tien gram speed, negen gram hasj en tien pakjes heroïne. De verdachte zelf werd pas ruim een maand later in Veurne ingerekend. Hij liep al een hele reeks veroordelingen op voor drugsfeiten.

De verdediging stuurde tevergeefs aan op een voorwaardelijke straf. "Hij heeft echt wel geprobeerd om zich te herpakken. Sowieso verkocht hij kleinere hoeveelheden dan vroeger, enkel om zijn eigen gebruik te financieren", aldus meester Jorn Verminck. De man verklaarde dat hij de goede weg was ingeslagen en dat hij voor zijn vier kinderen wil zorgen. "Je bent nooit gestopt met verkopen, niets helpt bij jou. Je bent het niet waard om een vader te zijn", reageerde de voorzitter.

Auteurs: 
Belga