Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Waterstofsulfidelek bij Shanks Rumbeke

Waterstofsulfidelek bij Shanks Rumbeke

Nieuws
16/11/2017

Een gevaarlijke stof lekte rond 17u bij het afvalverwerkend bedrijf Shanks langs de Regenbeekstraat in de Roeselaarse deelgemeente Rumbeke. Twee werknemers van het bedrijf werden naar het ziekenhuis gebracht omdat ze dampen hadden ingeademd.  Eén van hen kon dezelfde avond nog naar huis gaan.   Beiden zijn in stabiele toestand. 

Brandweer, politie, burgemeester en civiele bescherming kwamen ter plaatse. Het gemeentelijk rampenplan werd afgekondigd. Er was tijdelijk een veiligheidszone van 200 meter ingesteld. Er moesten geen woningen ontruimd worden.

Chemische reactie

De eerste onderzoeken wijzen erop dat de stof vrijkwam als gevolg van een chemische reactie in de waterzuiveringsinstallatie. "We nemen de veiligheid van onze medewerkers en de lokale omgeving zeer serieus en we zullen onze onderzoeken verder zetten om de oorzaak vast te stellen en dit te voorkomen in de toekomst ", zegt het bedrijf in een mededeling. Ook het arbeidsauditoriaat onderzoekt de zaak.

Onrust

Het incident heeft in de buurt alvast voor wat ongerustheid gezorgd.  Daarom zit de voorzitter van de actiegroep "Leefbaar Rumbeke" er morgen samen rond de tafel met de burgemeester en de directeur van het bedrijf.