Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Warmste Week in Kortrijk schiet uit de startblokken

Warmste Week in Kortrijk schiet uit de startblokken

Nieuws
18/12/2019

Eva De Roo, Joris Brys en Fien Germijns maken tussen 18 en 24 december non-stop radio. De drie Studio Brussel-dj’s draaien de hele tijd plaatjes voor het goeie doel en ontvangen heel wat mensen op het Nelson Mandelaplein. Zo komt om 8u20 Kortrijk Drumt langs: het metekind van drummer Gino Kesteloot heeft MS waarvoor ze zullen live enkele nummers spelen. 

Iedere avond is er ook muziek, vanavond ziet de programmatie er als volgt uit:  

  • 18.30 uur — Celeste
  • 20.00 uur — Surprise act
  • 21.00 uur — Back to Back: White Lies & Whispering Sons (uitverkocht)

 

"Goed voorbereid"

De organisatie schat dat er ongeveer 100.000 mensen zullen langskomen. "Vorig jaar waren het er 80.000 maar omdat we nu echt in een stad liggen, kan dat aantal wel eens oplopen. We zijn alleszins goed voorbereid. Samen met de veiligheidsdiensten van Kortrijk is het hele terrein op punt gesteld en de samenwerking verloopt heel vlot", vertelt woordvoerster van Studio Brussel Yasmine Van der Borght.

Het terrein wordt dit jaar aangevuld met 'Linde's karaoke'. Linde Merckpoel zal er samen met mensen die een plaat hebben aangevraagd, hun favoriete nummers zingen. De laatste dag wordt traditioneel afgesloten met een slotshow. Wie met de auto komt, parkeert het beste op een van de randparkings. Van daaruit rijden shuttlebussen naar het terrein van De Warmste Week. Je kan niet met de auto tot aan het Nelson Mandelaplein. De Warmste Week bracht vorig jaar 17,3 miljoen euro op.

Alles over de Warmste Week in Kortrijk