Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Waregem verwacht Obama volgende week woensdag

Waregem verwacht Obama volgende week woensdag

Nieuws
17/03/2014

Maandagnamiddag hebben Amerikaanse veiligheidsdiensten een bezoek gebracht aan de omgeving van de Amerikaanse militaire begraafplaats in Waregem. Alles lijkt er op dat de Amerikaanse president er op woensdagvoormiddag 26 maart een bezoek wil brengen. Het stadsbestuur is officieel nog niet ingelicht, maar hoopt er hard op dat er deze week nog bevestiging volgt.

De begraafplaats is de enige waar gesneuvelde Amerikaanse soldaten liggen uit de Eerste Wereldoorlog.

Ook Koningsbezoek?

De kans leeft dat ook Koning Filip en Koningin Mathilde van de partij zullen zijn in Waregem. Obama moet diezelfde namiddag in Brussel zijn. Het wordt in elk geval een blitzbezoek. De twee dagen voordien is hij in Nederland. Het wordt een extra drukke dag in Waregem. Op 26 maart staat ook Dwars door Vlaanderen op het programma.

Draconische veiligheidsmaatregelen

Als Obama naar Waregem komt, landt hij misschien wel op de luchthaven van Wevelgem. De weg die hij dan aflegt, zal zwaar beveiligd worden. Wie weet worden afritten van de E17 tijdelijk afgesloten, en mag er even niemand anders op de snelweg. Bij eerdere bezoeken in het buitenland, golden dergelijke maatregelen. Ook de bedrijven in de industriezone rond de begraafplaats, zouden tijdelijk niet mogen beleverd worden. Het is voor het stadsbestuur wachten op definitief bericht. Dat wordt, indien positief, verhoopt binnen enkele dagen.

Auteurs: