Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Walter Van Steenbrugge stapt naar minister voor 'lichtzinnige en zinloze vervolging'

Walter Van Steenbrugge stapt naar minister voor 'lichtzinnige en zinloze vervolging'

Nieuws
29/08/2022

De Brugse afdeling van het parket van West-Vlaanderen wilde Van Steenbrugge als lid van de criminele organisatie voor de correctionele rechtbank brengen, maar de advocaat werd door de raadkamer op 19 augustus buiten vervolging gesteld.

 In een persbericht omschrijft meester Van Steenbrugge de demarche van het openbaar ministerie als lichtzinnig en zinloos. "De raadkamer oordeelde dat het zelfs niet nodig was deze vervolging aan de rechtbank voor te leggen", klinkt het. Ondertussen is die beslissing ook definitief, want het OM besliste om geen beroep aan te tekenen. Tegen de buitenvervolgingstelling van een andere advocate is er wel beroep.

Van Steenbrugge vraagt nu aan minister Vincent Van Quickenborne (Open VLD) om een onderzoek te voeren naar de omstandigheden van zijn vervolging. Daarbij wordt door de strafpleiter opnieuw gewezen op de mogelijke rol van eerste advocaat-generaal Francis Clarysse. Clarysse was openbaar aanklager toen de cliënt van Van Steenbrugge werd vrijgesproken op het euthanasieproces. De Gentse procureur-generaal Erwin Dernicout reageerde eerder al dat van een wraakactie absoluut geen sprake was. Daarnaast wordt door Van Steenbrugge aangedrongen op een onderzoek naar eventuele perslekken.

Bekijk ook:

 

 

Auteurs: 
Belga