Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Vrouw zwaar gehandicapt door cocktail van cocaïne en heroïne

Vrouw zwaar gehandicapt door cocktail van cocaïne en heroïne

Nieuws
11/10/2018

In mei 2014 startte de politie een onderzoek naar de verkoop van cocaïne, speed, marihuana en xtc vanuit een tattooshop in Heist. Uitbater Valère V. (58) en zijn kompaan Peter D. (44) werden na een huiszoeking in juli 2014 ingerekend. Verder onderzoek bracht aan het licht dat V. zijn marihuana kocht bij een koppel uit Assenede. Uit twee oogsten van hun beperkte cannabisplantage verkochten de twintigers 470 gram cannabis door.

Op 9 augustus 2015 moest een 33-jarige vrouw in haar woning in Heist gereanimeerd worden. De boosdoener bleek een speedball, het gelijktijdig intraveneus toedienen van cocaïne en heroïne. De vrouw bevond zich lange tijd in een vegetatieve toestand en zal verlamd blijven. Ondertussen zou ze wel opnieuw een beetje kunnen praten. Het openbaar ministerie vorderde een jaar celstraf voor het aanschaffen, bezit en gebruik van drugs.

Voor diezelfde feiten riskeert haar partner Joery A. (41) drie jaar effectieve celstraf. Bovendien eiste het parket ook tien maanden cel voor schuldig verzuim. Net als Jonathan O. (31), die in totaal 14 maanden riskeert, wachtte hij volgens het openbaar ministerie veel te lang om de hulpdiensten te verwittigen. De verdediging pleitte dat A. zijn vriendin wél had geholpen, maar de situatie verkeerd had ingeschat. In 2016 werd de man uit Heist al veroordeeld tot acht jaar celstraf voor twee verkrachtingen met foltering. Voor geweld tegen zijn partner kreeg hij een jaar effectief.

Voor de dealers Valère V. en Peter D. vorderde het openbaar ministerie respectievelijk 37 en 40 maanden effectieve celstraf. Ze riskeren ook een verbeurdverklaring van in totaal ruim 30.000 euro. V. ontkent echter dat hij drugs leverde aan Joery A. en het slachtoffer. Ook voor de verkoop van speed en xtc werd de vrijspraak gevraagd.

De rechter doet uitspraak op 6 december.

Auteurs: 
Belga

Ontvang nu pushberichten met West-Vlaams nieuws rechtstreeks in je Facebook inbox