Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Vrouw voorwaardelijk vrij na poging gifmoord zoontje

Vrouw voorwaardelijk vrij na poging gifmoord zoontje

Nieuws
19/04/2019

De vrouw zou het kind een dosis van de pijnstiller tramadol toegediend hebben. Het slachtoffer werd begin juli vorig jaar in kritieke toestand overgebracht naar het Universitair Ziekenhuis in Gent. Onderzoek bracht aan het licht dat het kind bijna bezweken was aan een dosis van de pijnstiller tramadol. Dergelijke zware pijnstillers worden normaal niet aan jonge kinderen toegediend, waardoor de ouders in het vizier van de speurders kwamen.

De ouders werden aangehouden, maar de vader kwam kort nadien vrij nadat de vrouw bekende dat ze haar zoontje de pijnstiller toediende. Naar eigen zeggen wilde de vrouw het jongetje opzettelijk zieker maken, zodat hij zou opgenomen worden in het Zeepreventorium in De Haan. Drie gerechtspsychiaters zullen moeten uitmaken of de vrouw lijdt aan het syndroom van Münchhausen by proxy.

Ander verhaal

Opvallend genoeg diste de vrouw in een briefje aan haar partner plots een ander verhaal op. De vrouw zou enkel bekend hebben om hem vrij te krijgen. Bovendien wees ze ha

ar moeder aan als de dader. Het is niet duidelijk of de verdachte ondertussen de feiten wel heeft toegegeven. Vrijdagochtend bepleitte meester Daphné Florequin met succes de vrijlating van haar cliënte. Die zal zich de komende maanden wel aan een reeks voorwaarden moeten houden. Zo mag ze bijvoorbeeld geen contact hebben met kinderen. Na negen maanden voorhechtenis mag ze vanavond de gevangenis verlaten.

Auteurs: