Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Vrouw riskeert zes maanden voor verzonnen verkrachtingen

Vrouw riskeert zes maanden voor verzonnen verkrachtingen

Nieuws
07/11/2018

Ze beschuldigde twee mannen ervan haar verkracht te hebben, maar gaf uiteindelijk toe dat ze alles had verzonnen. Ze riskeert een celstraf van zes maanden met probatie-uitstel.

De vrouw had eerst haar ex-man ervan beschuldigd dat hij haar tot twee keer toe zou hebben verkracht. Ze diende klacht in bij de politie, gaf een gedetailleerd verslag van de feiten en leverde zelfs een medisch attest af om haar klacht te staven. Maar de agenten merkten een aantal tegenstrijdigheden op in haar verklaring, en uiteindelijk gaf de 49-jarige vrouw toe dat ze alles had verzonnen. "De beklaagde bleek echter zeer hardleers, want later volgde nog een tweede lasterlijke aangifte, tegen een andere man deze keer. Opnieuw bezorgde ze de politie een gedetailleerd verslag, een medisch attest en zelfs foto's, en opnieuw bleek het hele verhaal verzonnen", zo vertelde de procureur in haar requisitoir.

Het Openbaar Ministerie vordert een straf van zes maanden met probatie-uitstel en een boete van 300 euro. "Mijn cliënte betwist de feiten niet", zo begon advocaat Filip De Reuse zijn pleidooi. "Maar ze heeft een medische problematiek, waar ze zelf niet heeft voor gekozen." De beklaagde zou kampen met een borderline persoonlijkheidsstoornis waarvoor ze in behandeling is. Eerder werd ze ook al geïnterneerd.

De rechter zal uitspraak doen in de zaak op 5 december.

Auteurs: 
Belga