Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Vrouw overleden na appartementsbrand Blankenberge

Vrouw overleden na appartementsbrand Blankenberge

Nieuws
05/06/2019

Dat meldt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge, woensdag. Volgens de branddeskundige werd het vuur wellicht aangestoken.

Het vuur ontstond zondag rond 21.45 uur op de vierde verdieping van een appartementsgebouw in De Wandelaar. De brandweer slaagde er snel in om het vuur te doven. Het volledige gebouw moest wel ontruimd worden. Bij het betreden van het getroffen appartement ontdekte de brandweer een bewusteloze vrouw. Het slachtoffer moest gereanimeerd worden en werd in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis. Enkel haar appartement liep ernstige schade op.

De Brugse afdeling van het parket West-Vlaanderen stuurde een branddeskundige ter plaatse om de oorzaak van de brand te onderzoeken. Op basis van de bevindingen van die expert beschikken de onderzoekers over aanwijzingen dat de brand zou zijn aangestoken. In die omstandigheden werd het slachtoffer als een mogelijke verdachte beschouwd. De vrouw is dinsdag echter aan haar verwondingen overleden.

Wie vragen heeft rond zelfdoding, kan terecht op de Zelfmoordlijn via het gratis nummer 1813 of op www.zelfmoord1813.be.

Auteurs: 
Belga