Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Vrouw gaat man te lijf met zoutzuur

Vrouw gaat man te lijf met zoutzuur

Nieuws
13/09/2018

De situatie escaleerde dermate dat de vrouw de man heeft aangevallen met zoutzuur.

Het gezin stond bij de lokale politie in Wervik al langer bekend. Met de regelmaat van de klok moesten agenten tussenkomen bij uit de hand gelopen ruzies tussen het koppel.

In de zomer van 2017 was het weer zover. Volgens de man viel de vrouw hem aan met een wijnglas, de vrouw beweert echter dat de man eerst op het glas viel en haar daarna met de scherven bewerkte. Voor deze feiten moesten beiden zich donderdag verantwoorden voor de strafrechter in Ieper.

Trieste eindpunt

Maar de vrouw zit sinds juni in voorhechtenis voor nog zwaardere feiten. Op 24 juni stond ze haar ex op te wachten toen hij thuiskwam van zijn werk. Ze gooide een bijtend zuur in zijn gezicht. "Hierdoor is mijn cliënt meer blank dan zwart. Gelukkig is hij niet blind", zei de advocaat van de man. "De zuuraanval was het trieste eindpunt van een vreselijke periode in hun leven." Volgens de advocaat van de vrouw werd de vrouw jarenlang geterroriseerd door haar ex waardoor het haar te veel werd. 

"Ze kampen beiden met een alcoholprobleem en gingen elkaar regelmatig te lijf, maar het zwaartepunt ligt toch bij de echtgenoot" zei de procureur. Nadat ze apart waren gaan wonen, zou de man regelmatig geprobeerd hebben om in de woning binnen te geraken. Volgens de zoon gebruikte hij altijd geweld tegen zijn moeder, en wanneer hij niet binnen geraakte, dan maakte hij dingen stuk, zo verklaarde hij aan de politie.

Het vonnis volgt op 11 oktober.

Auteurs: 
Belga