Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Vrouw die kinderen doodde zou klok willen terugdraaien

Vrouw die kinderen doodde zou klok willen terugdraaien

Nieuws
31/08/2018

Rond 2 uur 's nachts reed de vrouw opzettelijk tegen een brugpijler op de E40 in Oostkamp. Ze overleefde de klap, maar verklaarde dat ze haar kinderen iets had aangedaan. In haar woning in de Ter Hauwestraat in Varsenare, een deelgemeente van Jabbeke, troffen de speurders later de lichamen van de drie slachtoffers aan.

Het gaat om een vierjarig meisje E., een tweejarig jongetje F. en een jongetje A. van minder dan drie maanden oud. Haar partner lag te slapen en had al die tijd niets in de gaten. Yves Segaert-Vandenbussche – Parket West-Vlaanderen: "Er wordt haar ten laste gelegd dat zij haar drie kinderen heeft gedood met het oogmerk om te doden en met voorbedachten rade."

Volgens haar advocaat Bart Staelens heeft de vrouw spijt van wat er gebeurd is. "Haar grootste wens is dat ze de klok kon terugdraaien, dat is evident." Volgens de verdediging gaat het om een gezinsdrama, maar over de precieze aanleiding voor de feiten kon meester Staelens niets kwijt.

Dinsdag beslist de raadkamer in Brugge over de verdere aanhouding van de verdachte. Verschillende mensen legden ondertussen bloemen en knuffels neer aan de woning in Varsenare.

Auteurs: 
Simon Dekaezemaker